Vil du være med

Hvis du kunne tænke dig at prøve at gå til FDF, er du velkommen til at prøve at komme til et af vores møder.

Herunder har vi samlet nogle oplysninger, som du kan finde nyttige.

Det første møde

Under menupunktet "praktisk" finder du "hold og mødetider" kan du se hvornår vi holder møde og du kan også finde kontaktoplysninger til de ledere der er ansvarlige for de enkelte hold.

Du er altid velkommen til at kontakte en af lederne hvis du har spørgsmål.

Inden du kommer til dit første møde, kan det også være en god ide at kontakte lederen for holdet, således at vi ved at du kommer og kan give dig besked hvis mødet er aflyst eller undtagelsesvist er flyttet til en anden dag. 

Det kan f.eks. hænde at et møde er aflyst hvis vi har haft et weekendarrangement og det ville være ærgerligt hvis du møder op til en låst dør.

Under menupunktet "praktisk" finder du underpunktet "mødeplaner". Her har vi mødekalendere for de enkelte hold, men det er selvfølgelig med forbehold, da der kan opstå løbende ændringer, som vi ikke når at få med her på hjemmesiden.

Du kan komme på prøve til 3 møder

Når du kommer til dit første møde, så vil vi fortælle dig at du kan komme til 3 prøve møder inden du behøver at melde dig ind.

Hvis du efter de 3 prøve møder beslutter dig for at du gerne vil melde dig ind i FDF Ørslev-Vordingborg, får du en indmeldelsesblanket med hjem, som dine forældre skal udfylde og aflevere til lederne.

Denne indmeldelsesblanket kan du også downloade her og selv udskrive hvis du ønsker det.

Indmeldelseblanket

Denne blanket skal bruges ved indmeldelse i FDF Ørslev-Vordingborg. Du kan enten selv downloade og udskrive blanketten her eller få en udskrevet version af din leder.

Udstyr

Forbundsskjorte

I første omgang er en forbundsskjorte det vigtigste man bør anskaffe sig som FDFer.

Skjorten kan købes hos Eventyrsport, som FDF samarbejder med: Tryk her for at gå til eventyrsport

Sangbog

FDF sangbog March og Lejr udkommer en gang om året og udleveres årligt et eksemplar gratis til alle medlemmer.

Kniv

En kniv kan være nyttig at have, da snitteaktiviteter indgår som en naturlig del af vores aktiviteter. Orienter dig om vores regler for brug af kniv under menupunktet "knivregler".

Lejrudstyr

Når vi tager på weekendlejr eller sommerlejr, skal man have udstyr med så man kan klare sig. Der er selvfølgelig forskel på hvad man skal have med alt efter om det er en hyttelejr, hvor overnatning er indendørs eller en telttur hvor der overnattes udendørs.

Men generelt er det en god ide at have en sovepose, et liggeunderlag og et spisesæt bestående af dyb og flad tallerken samt kop og bestik.

Hvad laver man til FDF

FDFs aktiviteter er mangfoldige og det er derfor ikke nemt at give en enkel beskrivelse. De fleste af de ting vi foretager os tager udgangspunkt i overskrifterne:

Leg og fantasi.

Kristendom og forkyndelse.

Lejr og friluftsliv.

Underholdning og kommunikation.

Aktiviteterne er koncentreret om de ugentlige møder, som for en stor dels vedkommende går med at "tage mærker". Dvs at vi arbejder med forskellige emner og projekter, som løbende udløser mærker til skjorten.

Derudover tager vi på weekendlejre og årets højdepunkt er sommerlejren, der oftest ligger i uge 28.