Hvad laver man til FDF


Når man går til fodbold så spiller man fodbold og når man går til svømning så svømmer man, men hvad laver man egentligt når man går til FDF. Det spørgsmål er ikke så enkelt at svare på, for man kan lave rigtigt mange forskellige ting når man går til FDF.


Aktiviteterne koncentrerer sig, for en stor dels vedkommende om at tage mærker, som man kan sætte på sin skjorte og derudover handler det i høj grad om at give børnene og de unge mennesker, gode udfordringer og oplevelser, styrke deres selvstændighed og opmuntre dem til at indgå i et godt kammeratskab, med foreningens øvrige medlemmer.


Arbejdet med mærkerne strækker sig over et meget bredt område, lige fra lejrliv, primitiv madlavning, naturlære til drama, musik, kommunikation, samfundslære, leg og idræt.


Aktiviteterne foregår på ugentlige mødeaftener, som oftest foregår i eller ved Kredshuset Uglereden. Derudover indbydes der med jævne mellemrum til feks. shelterovernatninger og  weekendlejre. 


Årets sommerlejr er uden tvivl årets højdepunkt. Hvert 5. år tager vi på Landslejr på Sletten ved Julsø og de øvrige år varierer det hvor vi holder sommerlejr. Nogle år holder vi sommerlejr i vores egne hytter Uglereden eller Skovhytten og andre gange holder vi sommerlejr lidt længere væk. Enkelte år kan det måske blive til en udenlandstur for de ældre FDFere. 


Johannes FDF skjorte med mærker.

2022

Foto: Henrik Sørensen