Minder fra FDF Landslejr 2016

Info om FDF Landslejr 2022

D. 6. - 15. juli 2022 afholder FDF Landslejr på Sletten ved Silkeborg.

Der forventes 10.000-12.000 deltagere.

Vi her fra FDF Ørslev-Vordingborg skal selvfølgelig med og vi håber at rigtigt mange af vores medlemmer også vil tage med, så vi kan blive et stort hold der tager afsted til landslejren.

Målgruppen for Landslejren er pilte, væbnere, seniorvæbnere og seniorer samt lederne.

Puslingene og tumlingene er således ikke med i målgruppen og der vil blive afholdt en anden sommerlejr for dem i sommeren 2022.

Landslejren har sin egen hjemmeside som du kan se her

 

Husk at der er fortræningsweekend d. 22.-24. april 2022

Hvis du skal med på Landslejren ser vi gerne at du også deltager på fortræningsweekenden medmindre du har en tungtvejende grund til ikke at kunne deltage.

Sæt derfor allerede nu kryds i kalenderen denne weekend.

 

Her skal vi bo

Landslejren foregår på Sletten, som er FDFs lejrområde. Sletten ligger sydøst for Silkeborg ud til Julsø.

Lejren bliver delt op i flere mindre lejrområder som bliver kaldt Ekspeditioner. Den Ekspedition vi skal bo i hedder Havskummet og her skal vi bo sammen med 14 andre FDF kredse fra Sjælland og Lolland - Falster.

 

Tilmelding

Tilmeldingen foregår online via Landslejrens eget tilmeldingssystem.

Der bliver åbnet for tilmelding d. 1. december 2021 og seneste tilmelding er d. 1. marts 2022.

 

Pris

Deltagergebyret for landslejren er 1980 kr.

Prisen for transport til og fra lejren og lommepenge er ikke inkluderet i ovennævnte beløb.

Vi har endnu ikke overblik over hvad transporten kommer til at koste.

 

Betaling af deltagergebyr

De første 500 kr betales ved den online tilmelding senest d. 1. marts 2021

Ovennævnte beløb betales direkte til Landslejren som en del af den online tilmeldingsprocess.

Det resterende beløb betales til kredsen.

Vi opdeler beløbet i to rater, så ikke det er alt for stort et beløb man skal betale på en gang

1. rate 750 kr. 1. april 2022

2. rate 730 kr. 1. juni 2022

Man er selvfølgelig velkommen til at betale hele beløbet af en omgang hvis man helst vil det.

 

Transport

Transport til og fra lejren forventer vi kommer til at foregå i bus i samarbejde med andre FDF kredse i vores Netværk. Planlægningen af dette er ikke sat i gang endnu.

 

Lommepenge

Vi har pt ikke taget stilling til hvor stort et lommepengebeløb børnene må medbringe

Lommepengene går alene til at dække børnenes behov for at "snolde" i lejrens kiosker. 

Derudover vil FDFs udstyrsbutik www.55nord.dk være til stede på lejren. Hvis man planlægger at købe noget udstyr her kan der ud over lommepengene medbringes et beløb til dette.

Lejren er kontantløs. Alle deltagere får udleveret et elektronisk armbånd, som kan bruges til at betale alle steder hvor man kan handle på lejren. Der kan løbende sættes penge ind på armbåndet og det vil være muligt at tjekke saldo både hjemmefra og på lejren.

 

Hvem kan deltage på Landslejren

Lejren er målrettet pilte, væbnere, seniorvæbnere, seniorer og ledere. Hvis du skal med på Landslejr sammen med FDF Ørslev-Vordingborg skal du som udgangspunkt være medlem af FDF Ørslev-Vordingborg.

Hvis forældre eller andre voksne med tilknytning til vores medlemmer har lyst til at deltage på lejren som hjælpere er der mulighed for dette. Det skal blot helst afklares inden d. 1. marts hvor der er seneste tilmeldingsfrist.

 

Hvad med hjemve

Hvis du skal med på Landslejren skal du være afklaret med at du ikke får så voldsom hjemve at du skal hentes hjem. For det første er der rigtigt langt for dine forældre at køre for at hente dig og det er jo også rigtigt ærgerligt at have betalt et relativt højt deltagergebyr hvis det ender med at du ikke får glæde af lejren fordi du skal hentes hjem.

Det er selvfølgelig ok at få hjemve, men det er en rigtig god ide hvis du er indstillet på at bearbejde din hjemve, så du ikke ender med at skulle sendes hjem. 

 

Udstyr

Der vil senere blive udgivet en mere præcis liste med hvad deltagerne bør have med i sin bagage.

Indtil videre kan vi nævne følgende ting der ville være gode at anskaffe sig:

 

Liggeunderlag

Et selvoppusteligt liggeunderlag ville være en god ide at have med. Det giver en lidt bedre liggekomfort end et skumunderlag og det fylder ikke så meget som f.eks. en luftmadras.

Vi beder om at man ikke tager store luftmadrasser med, da der vil være begrænset plads at udfolde sig på.

 

Sovepose

En sommersovepose burde man kunne klare sig med, men hvis man alligevel skal ud og anskaffe en sovepose kan man lige så godt købe en der kan klare lidt lavere temperaturer, så man også kan bruge den til overnatningsture i de lidt koldere måneder.

 

Rygsæk

Ved ankomst og afrejse til og fra lejren skal børnene kunne bære deres bagage ind på lejren. Alt efter hvor vi bliver sat af med bussen, kan der måske blive tale om en vandretur på 1-2 km.

Derfor vil det være rigtigt godt hvis man kan pakke sin bagage i en rygsæk, som man kan bære på ryggen. Der vil selvfølgelig være voksne til stede som kan hjælpe børnene med at slæbe bagagen og vi har formodentligt også et par trækvogne til rådighed.

 

Regntøj

Et godt sæt regntøj, som man kan ånde i vil være en rigtig god ide at anskaffe sig. Sommervejret viser sig desværre ofte at være lidt ustadigt og vi kan nok ikke helt undgå regnvejr. Når man er på lejr er det vigtigt at kunne holde sig tør.